Tilmelding: Mors juleønske

MORS JULEØNSKE

Julekalenderen 2022

Med vores spændende julekalender kan du igen i år kombinere julehygge med lokalhistorie og kristendomsfaglig viden. Historien er opdelt i 14 afsnit, så det kan fungere med december måneds skoledage. Derudover får du en lærervejledning med baggrundsstof og elevopgaver til dagens afsnit. Med projektet følger også en stor plakat til klassen, her skal hver skoledag sættes et klistermærke på.

Handlingen
I år er det søskendeparret Maria og Nikolaj som rigtig gerne vil opfylde deres mors store juleønske: at få familiens gamle fotoalbum i julegave. Deres mor er syg og ligger på Rigshospitalet, derfor flytter deres mærkelige far, som de ikke kender, hjem til dem i St. Merløse. Det viser sig hurtigt, at moderens ønske ikke er så let at opfylde, for mormor ved ikke hvor albummet er, og måske er det ved en fejl smidt ud. Et besynderligt foto og morfars gamle hemmelighed får dem ud på en skattejagt, der bringer dem rundt på Midt- og Vestsjælland, men måske er albummet slet ikke så langt væk, som de tror. Og måske er der mere end en årsag til, at de ikke har set deres far i 7 år.

Projektet indeholder:

  • Julehistorie i 14 afsnit

  • Lærervejledning med baggrundsstof og elevopgaver m.m.

  • Plakat med et klistermærke til hver dag

  • Adgang til hjemmeside med baggrundsstof og elevopgaver m.m.

OBS! Årets julekalender tager udgangspunkt i historien fra 2018.
Dagene er rettet til, så det passer med 2022, og handlingen er ændret så også elever i Ringsted/Sorø får en lokal dimension.
I 2018 var børnene i historien bange for, at moderen ville dø. Det virkede for stærkt for nogle, så den frygt er taget ud i 2022-udgaven.

Udbydes: December 2022

Klassetrin: 1.- 4. klasse

Lektionsantal: 15-45 minutter hver dag i december

Fag: Julehygge, kristendomskundskab og dansk

Tilmeldingsfrist: 12. august 2022