Tilmelding: Radikaliseret

RADIKALISERET

Om ekstremisme og radikalisering

Er tro og religion årsag til radikalisering og ekstremisme? Hvilke faktorer udgør de stærkeste kræfter, når et ungt menneske påvirkes og trækkes ind i en radikaliseringsproces? Disse spørgsmål er projektet omdrejningspunkter. Eleverne arbejder med menneskers socialiseringsproces, og de push/pull-effekter, der har stærkest betydning, når unge radikaliseres eller ender i ekstremisme. Eleverne skal arbejde med cases fra det virkelige liv. De vil møde Özlem Cekic og Thomas Vestergaard som begge beskriver deres vej ind og ud af radikalisering. Endelig vil eleverne i udvalgte bibelfortællinger arbejde med begrebet fundamentalisme og synet på helligskrifter indenfor forskellige trosretninger. I lærervejledningen vil der være forslag til prøveoplæg.

  Projektet indeholder:

  • Lærervejledning med baggrundsstof og elevopgaver m.m.

  • Prøveoplæg

  • Mulighed for gratis teaterforestilling Radikaliseret på jeres skole

  Tilbud om gratis forestilling

  I perioden 12/9 - 14/10 2022 tilbyder KViST i samarbejde med Holbæk Teater forestillingen Radikaliseret. Teaterforestillingen turnerer rundt på skolerne.

  Radikaliseret

  Forestillingen er bygget op som et besøg af et forebyggelsesteam, der vil tale med eleverne om radikalisering. Eleverne må ikke vide, at de skal opleve en teaterforestilling. Forebyggelsesteamet består af en politiinspektør, en psykolog og den syttenårige, terrordømte Christopher. Psykologens påstand er, at man kan blive manipuleret til at tro på hvad som helst, hvis bare argumenterne er stærke nok. Men hvad fik Christopher til at gå så vidt? Var han blevet radikaliseret, og i så fald hvordan? Ved hjælp af politiets bevismateriale, avisforsider og overbevisende argumenter føres eleverne gennem den fiktive historie. Og i en dramatisk afslutning – da det afsløres, at det hele er iscenesat – går det op for eleverne, at de selv er blevet udsat for manipulation.

  Obligatorisk lærerkursus

  OBS! Teaterstykket kan kun bookes til skolen, hvis du som lærer kan være med til lærerkursus torsdag d. 8. september kl. 15-17 på Teatret Fair Play Holbæk. Her bliver forestillingen vist, og du skal som lærer selv vurdere om stykket og dets manipulerende form, egner sig til klassen.

  Udbydes: September-oktober 2022

  Klassetrin: 8.- 10. klasse

  Lektionsantal: 8 lektioner

  Fag: Kristendomskundskab og samfundsfag

  Tilmeldingsfrist: 12. august 2022