MÅ MAN SLÅ IHJEL

Et projekt om etiske dilemmaer

Lad dine elever komme i tvivl ! For hvad er det rigtige at gøre i livets svære situationer? Er der situationer, hvor man er nødt til at gøre noget, som man inderst inde godt ved, er forkert?

I dette undervisningsmateriale skal eleverne arbejde med forskellige etiske dilemmaer, hvor elevernes personlige overvejelser kommer i spil. Der knyttes solid faglig viden til eleverne forforståelse og meninger.

I projektet arbejdes med uddrag fra Kasper Hoffs ungdomsroman Sniper, tekster om filosofihistoriens etiske hovedretninger, samt tekster fra både kristendom, jødedom og islam.

Med projektet vil du modtage tre prøveoplæg med delemnerne: Aktiv dødshjælp, Dødsstraf og Krig. Samt to eksemplariske forslag til kreative elevprodukter.

GRATIS TEATER PÅ din SKOLE!

I samarbejde med Holbæk Teater er der udviklet en teaterforestilling, som levende og medrivende udfolder væsentlige dilemmaer, og som giver eleverne stof til eftertanke. Forestillingen kommer ud på skolen og er gratis. Der er dog et begrænset antal forestillinger, og de bliver spillet i uge 45 og 46. Hurtig tilmelding anbefales!

Projektet indeholder:

• Lærervejledning med undervisningsoplæg, elevopgaver og baggrundsstof

• Tilbud om teaterforestilling på skolen

• Prøveoplæg, samt forslag til kreative produkter

Udbudt: November-december 2019

Klassetrin: 7.-10. klasse

Lektionsantal: 6 lektioner

Fag: Kristendomskundskab

Tilmelding ved at klikke her.