JULEMYSTERIET

En spændende, faglig og lokal julekalender

Skal dine elever julehygge og lære på samme tid? Med vores spændende julekalender kan du kombinere julehygge med lokalhistorisk/kristendomsfaglig viden og danskfaglige opgaver.

Julemysteriet er en meget efterspurgt genudsendelse fra 2017 for skolerne i Holbæk og Odsherred. Vi håber på, at alle de nye små elever vil blive lige så begejstret, som dem der fulgte med i 2017. I Ringsted og Sorø er det et nyt tilbud, og vi har skrevet den oprindelige historie om til dette område, så eleverne også her får en julekalender, som handler om deres lokalområde.

Vores julekalender er delt op i 14 afsnit, så det passer med skoledage i december. Der skal læses højt ca. 10 min. hver dag. Derefter er der opgaver, hvor eleverne på forskellig vis kan arbejde med dagens afsnit, og klassen får en stor plakat, hvor der hver skoledag skal sættes et klistermærke.

Historien: De to søskende Asta og Lukas skal rundt i deres lokalområde (henholdsvis Holbæk/ Odsherred og Ringsted/Sorø) for at finde tegn, der kan bringe dem tættere på at løse familiens julemysterie. Heldigvis får de hjælp af deres onkel, Finn Nissen, og indholdet i en lille mystisk kiste.

 

Projektet indeholder: 

  • Julehistorie i 14 afsnit
  • Lærervejledning med baggrundsstof og elevopgaver
  • Julekalenderplakat med et klistermærke til hver dag

Udbudt: December 2020

Klassetrin: 1.- 4. klasse

Lektionsantal: ca. 30 min. hver dag i december

Fag: Julehygge/kristendomskundskab, dansk

Tilmelding ved at klikke her.