ESBJERGEVANGELIET

Lad dine elever finde Bibelens historier i et stort moderne kunstværk, der sætter tanker og fortolkning i gang.

Esbjergevangeliet er et 140 m2  stort vægmaleri, som blev malet af kunstneren Erik Hagens på CVU Vest i Esbjerg i 2003-2005. Hagens bruger Bibelens historier og blander dem med indtryk og holdninger fra vores moderne hverdag. Her er masser af stof til fagligt arbejde i både dansk, kristendomskundskab og billedkunst for alle klassetrin.

I projektet vil der også blive inddraget kalkmalerier og krucifikser fra lokale kirker, samt forskellige bibelske fortællinger.

Vi har lånt to reproduktioner af værket, som bliver udstillet i henholdsvis Nykøbings S. på Nordskolen, afd. Grundtvigsvej og i Østre kapel på Østre kirkegård i Holbæk (15. min. gang fra Holbæk st.). Her kan klasserne booke en tid og så vil konsulenterne fra KVIST præsentere værket og sætte eleverne i gang med forskellige arbejdsopgaver.

For 1. - 6. klasse er der derudover mulighed for besøg i den lokale kirke.

Projektet indeholder undervisningsforslag til alle klassetrin, og der er udarbejdet en hjemmeside med elevopgaver og baggrundsstof. Her kan værket også studeres, som før- eller efterbehandling af ekskursionen til vægmaleriet.   

HUSK at angive i bemærkninger hvilket sted I ønsker at besøge Esbjergevangeliet.

Udbudt: Okt. - dec. 2018

Klassetrin: 1.-10. klasse

Lektionsantal: 5 lektioner, eksklusiv udflugt til maleriet og kirkebesøg.

Fag: Kristendomskundskab, dansk, billedkunst.