VILDE ROLF OG ANDRE SKURKE

Vilde Rolf og andre skurke er et undervisningsmateriale til 3.-5. klasse. Først i projektet stifter eleverne bekendtskab med animationsfilmen Vilde Rolf, hvor titelfiguren Rolf i 30 år har indtaget rollen som skurk i arkadespillet Fix-det-Felix jr. Men Vilde Rolf er ked af det syn, som de andre computerfigurer har på hans rolle og deres manglende anerkendelse, og han forsøger derfor selv at ændre på tingene. Spørgsmålet er dog, om spillet og helten Fix-det-Felix kan klare sig uden Vilde Rolf? Og hvordan går med Vilde Rolf uden for spillets trygge rammer?
Derfra vendes blikket mod Biblen, hvor der trækkes tråde til bibelske fortællinger. For hvilke skurke findes der egentlig der, og hvilken betydning har de. Eleverne får her lejlighed til at beskæftige sig med bibelske fortællinger om skurke fra både Det gamle og Det nye Testamente, ligesom der i slutningen af projektet lægges op til, at der vil være mulighed for at nå frem til etiske overvejelser om roller og identitet.

Undervisningsmaterialet består af en lærervejledning med tilhørende undervisningsforslag og en dvd til lærerens forberedelse. Der vil være mulighed både i forbindelse med filmen og de bibelske fortællinger at arbejde tværfagligt med dansk og kristendomskundskab.

Udbudt: marts - maj 2015

Klassetrin: 3.- 5. klasse.

Lektionsantal: ca. 8 lektioner

Fag: Kristendomskundskab og dansk