ENGELBERT H OG DEN SIDSTE CHANCE

Kan duften af bacon og røræg redde verden?

Der er noget, der tyder på det, når man læser Kim Fupz Aakesons billedroman om englen Engelbert H, der bliver sendt til jorden for at frelse den på syv dage. Gud bryder sig nemlig ikke om det, han dagligt ser i nyhederne. Der er for meget krig, elendighed, ufred og forurening. Og det skal stoppe. Lige nu! Ellers må jorden ødelægges og en ny bygges op, og der skal kun være rare bibliotekarer og kattekillinger!

I dette undervisningsforløb skal eleverne fordybe sig i Fupz’ billedroman og de bibelske tekster, der er fortællingens intertekstuelle reference, - nemlig de gammeltestamentlige beretninger om Skabelsen, Syndfloden, ødelæggelsen af byerne Sodoma og Gomorra samt historien om profeten Jonas.

Teksterne danner, hver for sig og sammen, udgangspunkt for elevernes litteratursamtale og refleksioner over begreber som håb, synd, den frie vilje, gudsbilleder og (næste-) kærlighed.

I projektet arbejder eleverne både med kristendomskundskabs- og danskfaglige begreber og metoder, ud fra en intention om at tydeliggøre hvordan bibelske fortællinger - også i vore dage -  anvendes som inspirationskilde og referenceramme for nutidig kunst og litteratur.

LÅN KLASSESÆT PÅ CFU !

Vær opmærksom på, at du selv skal booke et klassesæt af billedromanen Engelbert H og den sidste chance, hvis du ønsker, at eleverne selv skal læse bogen.

Projektet indeholder:

• Lærervejledning med baggrundsstof og undervisningsplan

• 1 stk. af bogen Engelbert H og den sidste chance

Udbudt: Oktober-november 2019

Klassetrin: 4.- 6. klasse

Lektionsantal: 10-15 lektioner

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Tilmelding ved at klikke her.