FRIHED OG FÆLLESSANG

Alsang 2020

Lær om frihed og fællessang under besættelsestiden. Hvordan var det at være barn i vores eget lokalområde under besættelsestiden? Gå på opdagelse i lokale thinglinks, og hør hvordan friheden og hverdagslivet blev påvirket af krigen - set med børneøjne? 

I anledning af 75-året for Danmarks befrielse den 4. maj i 1945 udbyder KViST projektet Alsang 2020 - et udskudt projekt fra forrige skoleår grundet corona. I mellemtiden er det blevet tydeligt for alle, at temaet om frihed er lige så aktuelt i dag som for 75 år siden. Alle elever har pludselig fået erfaringer med frihedsberøvelse, forsamlingsforbud, isolation og at savne den normale hverdag, - erfaringer man som lærer kan relatere til gennem hele projektet.

I dette projekt vil eleverne finde svar på de indledende spørgsmål, men de vil også arbejde med FNs børnerettighedskonvention, og lære om forskellige typer af frihed. De vil høre om frihedskamp og frihedsberøvelse, illegale blade og propaganda. De vil opleve frihedens udtryk gennem salmer og  sange, og lære hvad alsang egentlig er for noget, og hvorfor mødtes folk for at synge sammen?.

Projektet indeholder:

  • Lærervejledning med baggrundsstof mm.
  • Klassesæt af elevhæfter
  • Hjemmeside med bla. thinglinks

Udbudt: september-oktober 2020

Klassetrin: 4.- 6. klasse

Lektionsantal: ca. 10 lektioner

Fag: Dansk, kristendomskundskab, historie og musik

Tilmelding ved at klikke her.