HELGI DANER

Da danerne blev kristne

Lad dine elever dykke ned i den spændende historie om Helgi Daner, vikingeslægter og kristendommens indførelse i Danmark.

Forfatteren Josefine Ottesens historiske roman Helgi Daner er inspireret af sagnet om Holger Danske. Eleverne skal med afsæt i Helgi Daners spændende fortælling arbejde med centrale temaer og begreber, der afspejler historien og menneskerne i tiden omkring kristendommens indførelse i Danmark.

Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester har i samarbejde med Josefine Ottesen udarbejdet en forkortet udgave af romanen på knap 100 sider. Arbejdet med bogen foregår ved at dele elevernes læsning op i otte afsnit. Efter hvert afsnit holdes et “break”, hvor der arbejdes med forskellige faglige temaer. Der arbejdes skiftevis med meddigtning ud fra en rollespilsmetode og med mere klassiske aktiviteter.

Efter arbejdet med romanen sættes der særligt fokus på kristendommens indførelse i Danmark.

Og her et par udtalelser fra dem der prøvede projektet i april-maj 2017:

“Det har alt i alt været en rigtig god oplevelse at arbejde med bogen, og eleverne har fået et indblik i en verden, som de synes er spændende, men også hård.” - 5.c. og Lærer Jeannette Kristensen, Nordskolen, afd. Grundtvig

“Hvis du kan lide spænding, dilemmaer, evner og bøger så er Helgi Daner noget for dig. Forløbet har været ret sjovt og spændende.” - Liv Dalsgaard, 6E, Holbæk byskole afd. Bjergmarken.

 “Jeg syntes at teatret var ret sjovt, og det med at skrive sit eget kapitel. … Jeg syntes at rollespillet var det bedste ved det hele." - Benjamin Lauritzen, Holbæk By Skole, afd. Bjergmarken

Helgi Daner er udarbejdet i samarbejde med en række Folkekirkelige skoletjenester.

Udbudt: marts - maj 2018

Klassetrin: 5.- 6. klasse.

Lektionsantal: ca. 15 lektioner

Fag: Kristendomskundskab, dansk og historie

Tilmelding ved at klikke her.