Tilmelding: Sallys far bander

SALLYS FAR BANDER

Er det pisseligegyldigt, hvordan vi taler til hinanden?

Hvordan taler vi til og om hinanden? Hvorfor er bandeord på én gang forbudte og fascinerende? Hvorfor er de overhovedet opfundet, når nu man aldrig må bruge dem? – Og må man egentlig ikke det? Det er spørgsmål de fleste børn og forældre har funderet over, og som i dette projekt vil blive behandlet og perspektiveret.

Projektet rummer ikke løftede pegefingre, men går derimod i en dialog med eleverne om sprogets magt, og om hvad hårde ord kan betyde for trivslen og konfliktniveauet i klassen.

Projektet indledes med oplæsning af den kendte børnebog Sallys far bander (… ad helvede til), skrevet af Thomas Brunstrøm og illustreret af Thorbjørn Christoffersen. Derefter skal eleverne arbejde med, hvad bandeord egentlig er, hvad de betyder, og hvorfor bandeord i en kristen kontekst tidligere har været så vigtige at bekæmpe. I forlængelse af arbejdet med bandeord skal eleverne også undersøge forskellen på bandeord og skældsord. Gennem undervisningsforløbet veksles der mellem dialog og bevægelsesaktiviteter.

Projektet indeholder:

  • Et eksemplar af bogen Sallys far bander

  • Lærervejledning med elevopgaver og baggrundsstof

Udbydes: April-maj 2025

Klassetrin: 1.- 3. klasse

Lektionsantal: 6 lektioner

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Tilmeldingsfrist: Fredag den16. august 2024